Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Ducati Darmah SD 900 (1979)

EXCLUSIVE

Πωλείται Ducati Darmah SD 900
Πωλείται Ducati Darmah SD 900

Γενικά

To 2019, το κορυφαίο αμερικανικό Gear Patrol χαρακτήρισε τη Ducati 900 Darmah ως μια από τις πλέον εμβληματικές μοτοσυκλέτες όλων των εποχών. Η Darmah σχεδιάστηκε από τον Leopoldo Tartarini και πρωτοπαρουσιάστηκε το 1977 σε δύο τύπους: το SS (Super Sport) και το SD (Sport Desmo), Η SD, που ήταν η έκδοση τουρισμού, έβγαινε σε δύο διχρωμίες, μαύρη με χρυσαφί ή κόκκινη με λευκό, και έμεινε στην παραγωγή έως και το 1983. Το όνομά της προήλθε από μια φανταστική τίγρη, και υπονοούσε το συνδυασμό ευκινησίας και δύναμης. Ο δικύλινδρος αερόψυκτος δεσμοδρομικός κινητήρας της (Desmo) ήταν 864 κ. εκ. σε διάταξη L90 μοιρών και απέδιδε 70 ίππους, ενώ το κιβώτιο είχε πέντε ταχύτητες. Για την τροφοδοσία φρόντιζαν δύο Dell'Orto PHF 32C. Oι αναρτήσεις ήταν της Marzocchi με ...

.... τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω. Την επιβράδυνση αναλάμβαναν τρία δισκόφρενα - δύο μπροστά διαμέτρου 280 mm με μονοέμβολες δαγκάνες και ένα πίσω διαμέτρου επίσης 280 mm. Το βάρος της ήταν στα 224 κιλά, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει ήταν 190 χλμ/ώρα. Η 900 Darmah SD θεωρήθηκαν, μαζί με το Moto Guzzi Le Mans, οι μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του ’80 με τα καλύτερα κρατήματα και οδική συμπεριφορά, και γι’ αυτό το λόγο ήταν ικανές να υπερφαλαγγίσουν σε δρόμους με στροφιλίκια αντίστοιχες ιαπωνικές με ισχυρότερους κινητήρες.

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Η συγκεκριμένη 900 SD του 1979, πωλήθηκε από τον αρχικό της ιδιοκτήτη στο σημερινό συλλέκτη το 1982, και έκτοτε φροντίζεται με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, ενώ φυλάσσονταν πάντα σε κλειστό πάρκινγκ. Η Darmah βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, με 55.000 πραγματικά χιλιόμετρα και διαθέσιμο ιστορικό συντήρησης. Το τιμόνι έχει αντικατασταθεί με κλιπόνς και τα μαρσπιέ έχουν μετακινηθεί σε ανάλογη θέση για ανετότερη οδήγηση και αεροδυναμική βελτίωση. Προ διετίας, λόγω πολυετούς ακινησίας, έγινε πλήρης έλεγχος του κινητήρα, και τα 32άρια Dellorto καρμπυρατέρ αντικαταστάθηκαν με καινούργια 40άρια Dellorto, για ομαλότερη ροπή και βελτιωμένες επιδόσεις. Η αριστερή εξάτμιση, παρότι έχει μικρό βαθούλωμα (διακρίνεται στη φωτό 8), διατηρήθηκε επειδή είναι η αυθεντική Lafranconi της μοτοσυκλέτας. Φέρει πινακίδες ιστορικού οχήματος και είναι διαθέσιμη για έλεγχο.


Τιμή € 12.900


1
10
2
3
4
5
6
7
8
9

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024