Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται FIAT 128 3P (1975)

EXCLUSIVE

Πωλείται FIAT 128 3P 1100cc

Γενικά

Το Fiat 128 ήταν ένα μικρομεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο της κατηγορίας C. Παρήχθη από το 1969 έως το 2008 σε διάφορα εργοστάσια στον κόσμο.
Σχεδιάστηκε από τον Dante Giacosa, ο οποίος είχε σχεδιάσει και το θρυλικό Fiat 500 του 1957, και μάλιστα το 128 ήταν μία από τις τελευταίες μεγάλες δημιουργίες του. Ο κινητήρας του 128 σχεδιάστηκε από τον διάσημο σχεδιαστή αγωνιστικών κινητήρων της Ferrari Aurelio Lampredi.
Κέρδισε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 1970, καθώς

απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τον Τύπο αυτοκινήτου για το πλήθος νέων στοιχείων που συγκέντρωνε στους τομείς της πρακτικότητας, της σχεδίασης και των κινητήρων.
Η έκδοση coupe πρωτοπαρουσιάστηκε το 1971, ένα χρόνο μετά τον αντίπαλο VW «Scirocco», ενώ το 3P (3 porte), βελτιωμένης σχεδίασης και πρακτικότητας, από το 1975 έως το 1978. Το 128 απετέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία για την FIAT.
To 128 3P, είναι ένα μοντέλο που πούλησε και στην Ελλάδα. Λόγω του καλού κρατήματος, του «ζωντανού» κινητήρα και οπωσδήποτε της νεανικής γραμμής του, αγοράστηκε από νέους και πέρασε στα χέρια τους σκληρές ώρες. Σε συνδυασμό με τα προβλήματα σκουριάς που είχαν τότε πολλές παρτίδες Ιταλικών αυτοκινήτων, επέζησαν, χωρίς πολλές επεμβάσεις και ατυχήματα, λίγα κομμάτια.

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Αγοράστηκε το 2016 από γιατρό στην Αθήνα που το είχε από καινούργιο. Η αγάπη του για το μικρό FIAT το οποίο είχε συντροφέψει την οικογένεια και την εξέλιξη της από το 1976 ήταν εμφανής. Το αυτοκίνητο λειτουργούσε κανονικά σε όλα του, κινητήρας σε άριστη κατάσταση, ηλεκτρικά, ακόμη και το καλοριφέρ ζέσταινε, κάτι που χαλάει εύκολα με την αχρηστία.

Το αμάξωμα ενώ θα μπορούσε να είναι τέλειο, ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση έχοντας εμφανίσει κάποιες διαβρώσεις σε πόρτες, υδρορροές και κολώνες κι αυτό είχε συμβεί πολύ πρόσφατα γιατί είχε μείνει παρκαρισμένο έξω σε υγρασία και σκιά, όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης.


Ο σκοπός της αγοράς του ήταν, από τη μία να επισκευαστούν/σταθεροποιηθούν τα μικρά σημεία σκουριάς και να μην γίνουν άλλες επεμβάσεις στο ήδη αποδεκτό αμάξωμα, ενώ τα μηχανικά μέρη/ηλεκτρικά/αναρτήσεις να έρθουν σε άριστο σημείο για να συμμετέχει με αξιοπιστία σε κλασσικούς αγώνες και περιηγήσεις.


Μέσα στους επόμενους 14 μήνες έγιναν λοιπόν τα παρακάτω: Αλλαγή καπώ, πίσω πόρτας, πόρτας συνοδηγού, προφυλακτήρα και φώτων εμπρός/πίσω. Φανοποιία/επισκευή άλλων σημείων, όπως ποδιά, μαρσπιέ, θόλους και τοπικά βαψίματα. Στις τελευταίες 3 φωτο φαίνονται τα προβληματικά σημεία που έγινε πρόχειρη επέμβαση. Τα υπόλοιπα μέρη μείνανε με το αρχικό χρώμα του εργοστασίου, κάτι που ενώ δημιουργεί μικρές αντιθέσεις με το φρέσκο χρώμα, είναι σημαντικό γιατί αποδεικνύει το καλό παρελθόν του 3 P(orte).


Στο κινητήρα/αναρτήσεις/φρένα αλλάξανε σχεδόν τα πάντα με καινούργια: αντλία νερού, ψυγείο, θερμοστάτης, βεντιλατέρ, συμπλέκτης και ντίζες, κολλάρα παντού, εξάτμιση, κρεμαγιέρα, φούσκες, σινεμπλόκ μοτέρ, αντλία βενζίνης, φρένων, μαρκούτσια, καλώδια υψηλής, δισκόπλακες εμπρός, κυλινδράκια ταμπούρων, μπήκαν καινούργια σκληρότερα αμορτισέρ και ελατήρια, φρέσκα ελαστικά και πολλά ακόμη αναλώσιμα και μη.


Στο σαλόνι, κρυμμένο κάτω από καλύμματα αποκαλύφτηκε το καρό ύφασμα/δερματίνη της αρχικής επένδυσης σε πολύ καλή κατάσταση. Μπήκαν νέες ζώνες ασφαλείας και άλλαξαν τα θολά τζάμια των οργάνων.


Τελικά το αυτοκίνητο ολοκλήρωσε το στόχο του: είναι αξιόπιστο και εξαιρετικό στο δρόμο, σφιχτό στις στροφές και τις ανωμαλίες και γρήγορο για τα 65 άλογα του. Δουλεύει γραμμικά, το 2ο καρμπυρατέρ δίνει μικρή κλωτσιά όταν ανεβούν οι στροφές, δεν τρίζει τίποτα. Αυτό που περιγράφει κάποιος σαν «αίσθηση καινούργιου»!


Δίνεται λόγω έλλειψης χώρου και ιδιοκτησίας και δεύτερου. Δεκτός οποιοσδήποτε έλεγχος και δοκιμή.


τιμή πώλησης: 5.400 ευρώ

DSCN5145 tn
DSCN5146 tn
DSCN5147 tm
DSCN5149 tn
DSCN5150 tn
DSCN5151 tn
DSCN5154 tn
DSCN5156 tn
DSCN5157 tn
DSCN5158 tn
DSCN5162 tn
DSCN5164 tn
DSCN5167 tn
DSCN5168 tn
DSCN5172 tn
DSCN5175 tn
DSCN5181 tn
DSCN59174 tn
DSCN95160 tn
DSCN95173 tn


FIAT 128 3P
Έτος Κατασκευής 1975
Εργοστάσιο αμάξωμα FIAT
Παρήχθησαν
Εργοστάσιο κινητήρα FIAT
Κυβισμός 1100
Κύλινδροι 4
Ιπποδύναμη 65 bhp
Τροφοδοσία 1 carburator (Weber)
Θέση κινητήρα front
Μετάδοση front
Κιβ. Ταχ/των manual 4 gears
Χρώμα Κόκκινο
Διαστάσεις ΜxΠxY 381x156x131
Βάρος 820
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά Ανεξάρτητη αναρτ στους 4 τροχούς,
1 επικ εκκεντροφορος
Κάρτα FIA / κατηγορία Yes


Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024