Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Sunbeam Rapier III

EXCLUSIVE

Πωλείται Sunbeam Rapier III

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Σε πρώτο πρόσωπο από τον ιδιοκτήτη: Το RAPIER ήρθε στην κατοχή μου το 1994 μετά από έρευνα ενός έτους, αφού θεώρησα ότι ήταν αυτό που ζητούσα. Με την sunbeam και γενικότερα με τα αυτοκίνητα της Roouts με συνέδεαν δεσμοί επαγγελματικοί από το 1962 οι οποίοι με το πέρασμα των χρόνων έγιναν και συναισθηματικοί. Επέλεξα το Rapier επειδή συνδύαζε το σπορ χαρακτήρα με τη δυνατότητα μετακίνησης περισσότερων των δύο επιβατών. Η άλλη παράμετρος ήταν ότι είχα πρόσβαση σε ανταλλακτικά αλλά και σε τεχνίτες με πείρα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Ως εκ τούτου θα μπορούσαν να μου δώσουν πολύ καλό αποτέλεσμα στην ανακατασκευή του, κάτι που επετεύχθη στν καλύτερο δυνατό βαθμό.

Έτσι, μετά από πέντε χρόνια που το αυτοκίνητο πέρασε από όλες τις φάσεις μιας καλής ανακατασκευής, το αποτέλεσμα μου έδωσε μία ικανοποίηση που έφτασε να γίνει αγάπη για το απόκτημά μου. Από τότε φυλάσσεται σε κλειστό χώρο και μέχρι σήμερα οι διαδρομές του είχαν μόνο εμένα οδηγό του.

Θα περιγράψω όσο πιο συνοπτικά μπορώ την ιστορία του με αρ. πλαισίου Β3055331LHP και αρ. κινητήρα Β3055331 LH RAPIER. Εισήχθη από την ΕΤΕΠΑ ΑΕ- γενική αντπροσωπεία της ROOUTS το 1961, φέρει αύξοντα αριθμό- της αντιπρ/πειας- 28 και πρώτος ιδιοκτήτης του πριν από μένα ήταν γνωστός δικηγόρος της εποχής. Η συντήρησή του από την αγορά του έως ότου έφτασε στην κατοχή μου ήταν σύμφωνη με τις επιταγές του εργοστασίου από το τεχνικό τμήμα της αντιπροσωπείας.

Όταν το παρέλαβα, το εμπιστεύθηκα σε τεχνικούς οι οποίοι ασχολούνταν πολλά χρόνια με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Αφαιρέθηκαν όλα τα μηχανικά μέρη καθώς και όλα τα μέρη της καμπίνας ( καθίσματα, ταμπλώ κλπ ), έμεινε μόνο η καρότσα. Η επέμβαση του φανοποιού, σχετικά περιορισμένη σε μερικά ευαίσθητα σημεία, έγινε με τρόπο που είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ακολούθησε η προετοιμασία του για τη βαφή του αμαξώματος με προσεγμένα υλικά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Επέλεξα το βαθύ πράσινο με μαύρο ουρανό και πλαϊνές γραμμές, χρώμα που ήταν στην παραγωγή του εργοστασίου.
Εν τω μεταξύ τα μηχανικά μέρη αποσυναρμολογήθηκαν πλήρως και ακολούθησε αμμοβολή στα διάφορα εξαρτήματα. Ο κινητήρας των 1532cc ανακατασκευάστηκε πλήρως με τη χρήση καινούριων εξαρτημάτων. Το ίδιο έγινε με το κιβώτιο ταχυτήτων, την overdrive καθώς και το διαφορικό. Πλήρης ανακατασκευή έγινε και στ σύστημα διεύθυνσης με ιδιαίτερη προσοχή.
Η ανάρτηση αλλάχθηκε με καινούρια ελατήρια – αμορτισέρ καθώς και τα κινητά μέρη του εμπροσθίου συστήματος τα οποία αντικαταστάθηκαν επίσης με καινούρια.
Το ηλεκτρικό σύστημα, δυναμό και μίζα, έγιναν σχεδόν καινούρια. Το σύστημα φρένων, μηχανικό και υδραυλικό, επισκευάσθηκε με καινούρια ανταλλακτικά, όπου αυτό ήταν δυνατόν. Ο άξονας μετάδοσης της κίνησης ζυγοσταθμίστηκε αφού αλλάχθηκαν τα άκρα cardan ( σταυροί ).
Αφού ολοκληρώθηκε η συναρμολόγηση των μηχανικών μερών ήρθε η σειρά του εσωτερικού. Το ταμπλό γυαλίστηκε, τα όργανα πήραν τη θέση τους, το ραδιόφωνο επίσης. Καθίσματα και πλαϊνά μέρη, αφού άλλαξε η ταπετσαρία τους, καθώς και ο ουρανός συναρμολογήθηκαν.
Το αποτέλεσμα σε όλες του τις λεπτομέρειες ήταν περισσότερο από ικανοποιητικό. Άξιζε τον κόπο, που ήταν μεράκι, αλλά και τη δαπάνη.

Με το Rapier που έχει κάρτα της FIVA και ανήκει στην κατηγορία Α3, συμμετείχα σε διάφορες εκδηλώσεις της λέσχης της οποίας είμαι μέλος.

Ευχαριστώ όλους όσους ενεπλάκησαν με όποιο τρόπο σε αυτό το ταξίδι. Οι περισσότεροι είναι σήμερα συνταξιούχοι, τους συναντώ και οι συζητήσεις μας γυρίζουν στα χρόνια τα παλιά, τα καλά!!

Τιμή €15.000 συζητήσιμη

img249
img250
img251
img252
img254
img255
img256
img257
img258
img259
img260
img261

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024