Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται VW Karmann Ghia type 34 (1964)

Πωλείται VW Karmann Ghia Type 34
Πωλείται VW Karmann Ghia Type 34

SOLD!

EXCLUSIVE

Γενικά

To 1961 η VW αποφάσισε να προσθέσει δίπλα στο επιτυχημένο Karmann Ghia type 14 που βασιζόταν στο πλαίσιο του σκαραβαίου, ένα μεγαλύτερο κουπέ και ένα κάμπριο βασισμένα στο μεγαλύτερο αερόψυκτο οικογενειακό της μεσαίας κατηγορίας, το οποίο είχε λίγο πρίν παρουσιάσει, το type 3 (Notchback, Fastback, Variant), με κινητήρα 1500cc τύπου «βαλίτσα», του πιο δυνατού της γκάμας των αερόψυκτων boxer. Η εντολή δόθηκε στην carosseria Ghia του Τορίνο που το ανέθεσε στον Sartorelli, επιτυχημένο σχεδιαστή της.

Έτσι άρχισε η παραγωγή του «Ευρωπαικού Karmann», του «Μεγάλου Karmann» ή του «razor edge Ghia» όπως το αποκάλεσαν, το οποίο κόστιζε όσο 2 σκαραβαίοι αποτελώντας το ακριβώτερο VW της εποχής του.  Το κάμπριο δυστυχώς δεν παρήχθη ποτέ γιατί ξεπέρασε το επιτρεπτό κόστος και κρίθηκε ασύμφορο. Παρόλα αυτά από το 1962 έως το 1969 που πήρε τη θέση του στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Karmann το Porshe 914, ο αντικαταστάτης του, παρήχθησαν 42.500 κομμάτια του κουπέ, από τα οποία σήμερα υπάρχουν γύρω στα 1700.

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Το type 34, μοντέλο 1964, ανήκε στον πατέρα παλιάς φίλης από το 1968 ο οποίος το είχε φέρει από Γερμανία. Η πρώτη του πινακίδα είναι 301ΧΧΧ η οποία υπάρχει. Υπάρχουν οι σχετικές φωτό από την μέρα που έφθασε στο σπίτι τους στη Βούλα. Λόγω ηλικίας του οδηγού είχε καταλήξει μόνιμα παρκαρισμένο  και είχα ενημερώσει τη φίλη ότι με ενδιαφέρει. Όταν πέρασε κάποιο διάστημα και έγινε και μια αποτυχημένη προσπάθεια από τα παιδιά του να δελεστεί να το ξαναοδηγήσει ο ηλικιωμένος πατέρας, φρεσκάροντας το και βάφοντας το λευκό, τελικά το 1997 το πούλησε. Έγινε λεπτομερέστατη φανοποιία, βαφή στα original χρώματα (ο χώρος της μηχανής είχε ακόμα το παλιό χρώμα σε άριστη κατάσταση) και γενική επισκευή κινητήρα (κυλινδροπίστονα, μπάρα στα έδρανα στροφάλου, κεφαλές, τα πάντα). Επιπλέον έγινε αλλαγή σε όλα τα λάστιχα των πορτών-παραθύρων και μαζί με αυτά αντικαταστάθηκαν όλα τα μη αυθεντικά μικροπράγματα που είχαν μπεί στο αυτοκίνητο, με μεγάλη (και παράλογα ακριβή είναι η αλήθεια) παραγγελία στον Hackner, στο Osnabrook. Τέλος γίνανε κάποιες ηλεκτρολογικές βελτιώσεις στη δουλειά που είχε γίνει στη πρώτη προσπάθεια φρεσκαρίσματος από τα παιδιά του 1ου ιδιοκτήτη. ‘Εκτοτε το αυτοκίνητο έχει κάνει 10000 μίλια σε Κυριακάτικες βόλτες και ράλυ, κυρίως στην Αργολίδα που κατοικεί παλιά παρέα με κοινό χόμπυ. Δεν έχει παρουσιάσει απολύτως κανένα πρόβλημα, ούτε λαμπάκι καμμένο, παρά μόνο τη περιοδική του συντήρηση. Στο δρόμο είναι μαλακότατο, απολαυστικότατο, με σωστά φρένα και αναρτήσεις. Επίσης έχει πολύ δυνατά φώτα που βοηθάνε σε νυκτερινές πλοηγήσεις και το καλοριφέρ του είναι πολύ δυνατό και ξεθολώνει γρήγορα τα τζάμια το χειμώνα. Η συμπεριφορά του στις στροφές είναι εντυπωσιακά ουδέτερη και η ορατότητα του είναι μεγάλη με όλες αυτές τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες γύρω-γύρω, με λίγα λόγια χαίρεσαι να το οδηγείς. ίσως το μόνο πρόβλημα του είναι η μικρή του ιπποδύναμη, η οποία του κόβει πόντους από τον ανταγωνισμό με άλλα σπορ εποχής, ενώ υπερτερεί σε όσα θετικά αναφέρθηκαν. Είναι ατρακάριστο, ούτε φτερό δεν έχει αλλάξει ποτέ, το χρώμα του είναι σε άριστη κατάσταση και γενικά δεν θέλει τίποτε, το οδηγεί ο καθένας σε ταξίδι αύριο το πρωί. Από το 2002 έχουν κατατεθεί σε προσωρινή ακινησία οι πινακίδες του στη εφορία και έχει βγει κάρτα FIVA και πινακίδες ΕΟΦΙΛΠΑ (17ΧΧ, κατηγορία Α2). Ο λόγος που δίνεται είναι γιατί έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε σε αυτό, κατέχοντας το ήδη 16 χρόνια. Ένας restorer αναζητά πάντα νέα projects!

Τιμή €

VW KG Type34 01
VW KG Type34 02
VW KG Type34 03
VW KG Type34 04
VW KG Type34 05


VW Karmann Ghia type 34
Έτος Κατασκευής 1964
Εργοστάσιο αμάξωμα Karmann
Παρήχθησαν 42.563
Εργοστάσιο κινητήρα Volkswagen
Κυβισμός 1500
Κύλινδροι 4
Ιπποδύναμη 52 bhp/4000 rpm
Τροφοδοσία 2 carburators (SOLEX)
Θέση κινητήρα rear
Μετάδοση rear
Κιβ. Ταχ/των manual 4 gears
Χρώμα sea blue/arktis (μπλε/λευκο)
Διαστάσεις ΜxΠxY 420x162x131
Βάρος 920
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά air cooled (αεροψυκτο)
Κάρτα FIVA / κατηγορία Yes/Α2

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Πάνω
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024