Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Moto Guzzi Lemans III red (1984)

EXCLUSIVE

Πωλείται Moto Guzzi Lemans III red (1984)

SOLD!

Γενικά

To 1981 ήρθε ο καιρός για μια ανανέωση της σειράς Le Mans που ξεκίνησε το 1975 με μεγάλη επιτυχία δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα sport της δεκαετίας και συνεχίστηκε με το Le Mans II το 1978 με μικρές αλλαγές ιδίως στον εξοπλισμό και τα φαίρινγκ που είχαν πλέον σχεδιαστεί στη γνωστή αεροσύραγγα.

Οι αλλαγές αυτή τη φορά ηταν δραστικές, πιο πολλές από 80 σημεία, στο θάλαμο καύσης, τους κυλίνδρους, το σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής, το ψαλίδι και φυσικά την εμφάνιση. Αποτέλεσμα ήταν το Le Mans III, μια μοτοσυκλέτα που στάθηκε ανάμεσα στο «σκληροπυρηνικό» Le Mans και το λίγο «φορτωμένο» ΙΙ. Ειχε περισσότερη ιπποδύναμη και μεγαλύτερη τελική, είχε επίσης λόγω σχεδιασμού και μεγαλύτερες δυνατότητες υπερκυβισμού. Το μακρύτερο μεταξόνιο το έκανε ακόμα πιο «τρένο» στις ανοικτές στροφές. Αγαπήθηκε αμέσως και πούλησε καλύτερα από τους προγόνους του Le Mans, αποτελώντας σήμερα μια σταθερή και αναγνωρισμένη αξία της Ιταλικής σπορ σχολής στη χρυσή της δεκαετία.

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Αγοράστηκε στις αρχές του 2019 από πελάτη του μοναδικού εξουσιοδοτημένου συνεργείου Moto Guzzi στην Αττική που δεν αποτελεί κομμάτι (και υποχρέωση) κάποιας κάθετης μονάδας πώλησης. Επίσης του μόνου εξουσιοδοτημένου με 35 χρόνια εμπειρία σε κλασσικά Moto Guzzi, αυτά δηλαδή που κατασκευάζονταν προ ιδιοκτησίας του εργοστασίου από τον όμιλο Piaggio.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και πελάτης του συνεργείου όπως αναφέρθηκε, δεν χρησιμοποιούσε καθόλου το Le Mans III, παρόλα αυτά ένα χρόνο και κάτι πριν, το είχε επαναφέρει σε λειτουργία μετά από ακινησία χρόνων και το σημαντικότερο είχε αλλάξει τα κυλινδροπίστονα που είχαν φθορές, αντικαθιστώντας τα με ολοκαίνουργια των 992cc. Παρόλα αυτά ούτε κι έτσι ευτύχησε η μηχανή. Από το συνεργείο παραλαβή και κατευθείαν στο γκαράζ, κι αυτό ήτανε...Κάποια στιγμή αποφορτίστηκε και η καινούργια μπαταρία και το τετελεσμένο της ακινησίας ήταν πάλι μονόδρομος.


‘Ετσι τελικά μετά από πρόταση που έγινε, η μηχανή αγοράστηκε από τον μηχανικό με σκοπό να ανανεωθεί πλήρως και να καταλήξει σε κάποιον που θα της φερθεί «όπως πρέπει». Δεν χρειάζονται υποθέτω εξηγήσεις τι σημαίνει αυτό σε ένα Le Mans III του 1984! Για την ανανέωση (restoration) στους γνώστες του χώρου αρκεί να αναφερθεί ότι έγινε με μεράκι από ίσως τον πιο έμπειρο μηχανικό στα Moto Guzzi που γνωρίζουμε. Δόθηκε μεγάλη προσοχή στην αξιοπιστία και τη λειτουργικότητα. Όσα σώνονταν, σωθήκανε, όλα τα άλλα αντικαταστάθηκαν.


Πιο συγκεκριμένα πέρα από τη γενική κινητήρα που όπως αναφέρθηκε είχε γίνει αμέσως πριν την ακινησία και περιλάμβανε αλλαγές μετάλλων στροφάλου και κυλινδροπίστονα, μπήκαν τα παρακάτω ανταλλακτικά: βολτόμετρο, τζάμι φαίριγκ,φτερό εμπρός, διακόπτες τιμονιού δεξιά/αριστερά, μανέτες, εμπρός τρόμπα φρένου, πλαινό σταντ, μπαταρία, πλαστικά καπάκια μίζας και γεννήτριας, όλα τα ρουλμάν (λαιμού-ψαλιδιού-τροχών), ελαστικά εμπρός-πίσω, κιτ επισκευής πίσω τρόμπας και καρμπυρατέρ, όλα τα λαστιχάκια και σινεμπλόκ, τσιμούχες, όλες οι ντίζες και πολλά άλλα.


Τελικά μια ζεστή μέρα 6 μήνες αργότερα ξαναβγήκε στη Θησέως για τη πρώτη βόλτα της. Τέλεια λειτουργία και δύναμη παντού. Ένα Le Mans όπως πρέπει να είναι. Μια επένδυση που επιστρέφει απλόχερα κλασσική Ιταλική άγρια και σκληροπυρηνική ευχαρίστηση στα καλύτερα της, όπου και όποτε της ζητηθεί.


Τιμή € -

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

LM3 10 F
LM3 11 F
LM3 12 F
LM3 13 F
LM3 14 F
LM3 15 F

ΦΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

LM3 21 W
LM3 22 W
LM3 22A W
LM3 23 W
LM3 24 W
LM3 25 W
LM3 26 W
LM3 27 W
LM3 28 W
LM3 29 W
LM3 29A W
LM3 29B W
LM3 29C W
LM3 29D W
LM3 29E W
LM3 29F W

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

LM3 30 R
LM3 31 R
LM3 32 R
LM3 33 R
LM3 34 R
LM3 35 R
LM3 36 R
LM3 37 R
LM3 38 R
LM3 39 R
LM3 39A R


Moto Guzzi 850 Le Mans III
Έτος Κατασκευής 1984
Εργοστάσιο αμάξωμα Moto Guzzi
Παρήχθησαν 9.589
Kινητήρας V 90 air cooled
Κυβισμός 992
Κύλινδροι 2
Ιπποδύναμη 79 DIN / 7400
Τροφοδοσία 2 carburators (Dellorto 36)
Φρένα 2x 300mm disks front-1x240 disk rear / integral braking
Μετάδοση Διαφορικό
Κιβ. Ταχ/των 5 gears
Χρώμα Κόκκινο
Ρεζερβουάρ 18
Βάρος 205
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά 992cc, rearsets, τελικά Lafranconi
Κάρτα FIVA / κατηγορία No


Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024