Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Moto Guzzi 250 TS (1979)

SOLD!

EXCLUSIVE

Πωλείται Moto Guzzi 250 TS (1979)
Πωλείται Moto Guzzi 250 TS (1979)

Γενικά

Το 250 TS παρουσιάστηκε την άνοιξη του 1973 αλλά οι πωλήσεις ξεκίνησαν την επόμενη χρονιά. Είναι από τα πρώτα μοντέλα που παρήχθησαν την εποχή του De Tomaso. Ηταν μια εξέλιξη ενός παρόμοιου μοντέλου της Benelli με σκοπό να τοποθετήσει άμεσα τη Moto Guzzi στο χώρο των πωλήσεων μεσαίου κυβισμού. Αντίθετα από το Benelli χρησιμοποιήθηκαν ελαφρά κράματα για τις κάσες του μοτέρ ενώ οι κύλινδροι ήταν από αλουμίνιο με επίστρωση χρωμίου αντί για μαντεμένια χιτώνια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ιπποδύναμης και την μείωση του βάρους στο μοντέλο της Moto Guzzi. Επίσης αντί για πλατίνες είχε ηλεκτρονική ανάφλεξη.

Το 1975 έγιναν κάποιες βελτιώσεις, μεταξύ αυτών μπήκε δισκόφρενο εμπρός αντικαθιστώντας το ταμπούρο, άλλαξε η κάσα των οργάνων και προστέθηκε μια μπάρα-χειρολαβή πίσω από το συνεπιβάτη. Με δεδομένο το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, δεν φορέθηκε ποτέ μίζα, για να κρταηθεί χαμηλά το βάρος.


Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο


Ηταν ένα project bike του 1979 που περίμενε υπομονετικά την ανανέωση του. Αγοράστηκε από ένα λάτρη των Moto Guzzi το 2010 και το 2011 αρχίσανε οι εργασίες αποκατάστασης που πήραν 2 χρόνια.


Πολλά χρόνια πριν είχε αγοραστεί ένα πακέτο καινούργιων ανταλλακτικών για το μοντέλο αυτό. Επί τέλους είχε έρθει η ώρα να πιάσουν τόπο. Κατά συνέπεια περάστηκαν νέες κεφαλές, όργανα, εξατμίσεις, λαιμοί, πίσω φτερό και φανάρι, φιλτροκούτι, ταμπούρο πίσω και δισκόπλακα εμπρός, φλας, αμορτισέρ, διακόπτες, τιμόνι, πλαινά καπάκια, καπάκια κινητήρα και πολλά άλλα.


Ειδική προσοχή δόθηκε στην επισκευή του στροφάλου, με επεξεργασία των εδρών και νέα ρουλμάν στις μπιέλες, του κιβωτίου ταχυτήτων που είναι κατά τη γνώμη μας το τρωτό σημείο του μοντέλου, και τέλος στα ηλεκτρικά. Όταν τελείωσε η ανανέωση, το συμπαθέστατο TS έδειχνε και οδηγιόταν σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο. Αυτή ακριβώς είναι και η σημερινή του κατάσταση μετά από προσεκτική φύλαξη και περιοδικές στεγνές βόλτες.


‘Εχει πιστοποίηση FIVA, κλάση A3 (restored) και κλασσικές πινακίδες της ΕΟΦΙΛΠΑ. Δεκτός έλεγχος και δοκιμή.



Τιμή - euro


motos 030 tn
motos 031 tn
motos 032 tn
motos 033 tn
motos 034 tn
motos 035 tn
motos 036 tn
motos 037 tn
motos 038 tn
motos 039 tn
motos 040 tn
motos 041 tn


Moto Guzzi 250 TS
Year of manufacture 1979
Factory Moto Guzzi
Production run 7.196
Engine 2 cyl. in line, 2 str.
Capacity 232
Cylinders 2
Horsepower 25 DIN / 7570
Fuel supply 2 carburators (Dellorto 25)
Braking 1 front disk, rear drum
Transmission chain
Gearbox 5 gears
Color Orange metalic
Fuel tank 17
Weight 137
Particular characteristics light alloy cyl. with chrome bore
FIVA card / class Yes A3


Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024