Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Moto Guzzi Lemans ΙΙI silver (1983)

SOLD!

EXCLUSIVE

Moto Guzzi Le Mans III

Γενικά

To 1981 ήρθε ο καιρός για μια ανανέωση της σειράς Le Mans που ξεκίνησε το 1975 με μεγάλη επιτυχία δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα sport της δεκαετίας και συνεχίστηκε με το Le Mans II το 1978 με μικρές αλλαγές ιδίως στον εξοπλισμό και τα φαίρινγκ που είχαν πλέον σχεδιαστεί στη γνωστή αεροσύραγγα.
Η αλλαγές αυτή τη φορά ηταν δραστικές, πιο πολλές από 80 σημεία, στο θάλαμο καύσης, τους κυλίνδρους, το σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής, το ψαλίδι και φυσικά την εμφάνιση. Αποτέλεσμα ήταν το Le Mans III, μια μοτοσυκλέτα που στάθηκε ανάμεσα στο «σκληροπυρηνικό» Le Mans και το λίγο «τουριστικό» ΙΙ.

Ειχε περισσότερη ιπποδύναμη και μεγαλύτερη τελική, είχε επίσης λόγω σχεδιασμού και μεγαλύτερες δυνατότητες υπερκυβισμού. Το μακρύτερο μεταξόνιο το έκανε ακόμα πιο «τρένο» στις ανοικτές στροφές. Αγαπήθηκε αμέσως και πούλησε καλύτερα από τους προγόνους του Le Mans, αποτελώντας σήμερα μια σταθερή και αναγνωρισμένη αξία της Ιταλικής σπορ σχολής στη χρυσή της δεκαετία.

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Αγοράστηκε στο τέλος του 2012 από τον νεαρής ηλικίας ιδιοκτήτη, ο οποίος το είχε αποκτήσει λίγο καιρό πρίν σε κατάσταση «μεταλλαγμένη»! Το Le Mans είχε γίνει custom! Με άλλη king-and-queen σέλα, τιμονάρα, φώτα, όργανα και κυρίως «αεροελαιόψυκτο» με το λάδι να είναι παντού (τη λεγόμενη και εξωτερική κυκλοφορία ή «μπάνιο» ελαίου!)... Ο νεαρός φίλος, του έβαλε ότι βρήκε διαθέσιμο για να αποδώσει καλύτερα το χαρακτήρα sport classic και με χαμηλό βαλάντιο προσπάθησε να κάνει ότι μπορούσε για να το συνεφέρει, μάλιστα το έτρεξε και σε endurance rally 2000 χλμ. !
Για 6 μήνες συγκεντρώνονταν οι ελλείψεις. Φτερά μπρος-πίσω, σέλα, ρεζερβουάρ, όλο το φαίριγκ, φωτιστικά, πλεξούδες, όργανα, τιμόνι, διακόπτες, καπάκια είναι μερικά μόνο από αυτά. Αμέσως μετά ο κινητήρας έγινε φύλο-φτερό, ελέγχθηκε λεπτομερώς, στεγανοποιήθηκε και άλλαξαν όλα τα αναλώσιμα. Τα κυλινδροπίστονα και τα καρμπυρατέρ είχαν αγοραστεί λίγο καιρό πριν και ήταν σε άριστη κατάσταση, το ίδιο και κεφαλές-στρόφαλος-εκκεντροφόρος. Το Κ/Τ και το διαφορικό ελέγχθηκαν επίσης και ευτυχώς δεν βρέθηκαν φθορές. Σε γενικές γραμμές, παρόλο το «μπάνιο ελαίου» και τις πλήθος πατέντες που είχαν εφαρμοστεί, ο κινητήρας και εν γένει τα μηχανικά μέρη ήταν υπεράνω προσδοκιών.
Στη φάση του δεσίματος άρχισε να προβληματίζει το χρώμα. Τελικά επεκράτησε η άποψη του αυθεντικού "silver-gray metallic" η οποία, όταν φορέθηκε ανέδειξε τις ωραιότατες γραμμές του Le Mans III και τα λίγα γραφικά του (εμπρός φαίριγκ κυρίως). Είναι πιθανότατα και το μοναδικό ασημί Le Mans στη χώρα μας μια και τα ελάχιστα που ήρθαν, αλλάχτηκαν σε κόκκινα με τη πρώτη ευκαιρία..
Κάποτε, έστω και καθυστερημένα, ήρθε η ώρα της πρώτης βόλτας! Απόλαυση είναι η μόνη λέξη. Και ήχος, αίσθηση, δύναμη, γραμμικότητα, χαμόγελο. Σαν νάρκισσοι δεν χορταίνουμε να βλέπουμε τη φιγούρα μας στις βιτρίνες!

Είναι έτοιμο να ταξιδέψει οπουδήποτε μοιράζοντας απλόχερα αίσθηση Italian sport classic αλλά και να διεκδικήσει κύπελα σε κλασσικά ράλλυ. Είναι ένα 3άρι που δύσκολα θα βρείτε άλλο να το πλησιάζει σε κατάσταση, αυθεντικότητα και δύναμη προς κόστος απόκτησης.

Τιμή €

1 L1060977m
2 L1070426m
3 L1070428m
4 L1070631m
5 L1070986m
6 L1080371m
7 L1080703m
8 L1080709m
9 L1080702m
91 L1080705m
92 L1080711m
93 L1080700m

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.


Moto Guzzi 850 Le Mans III
Έτος Κατασκευής 1983
Εργοστάσιο αμάξωμα Moto Guzzi
Παρήχθησαν 9.589
Kινητήρας V 90 air cooled
Κυβισμός 944
Κύλινδροι 2
Ιπποδύναμη 82 DIN / 7600
Τροφοδοσία 2 carburators (Dellorto 40)
Φρένα 2x 300mm disks front-1x240 disk rear / integral braking
Μετάδοση Bevel drive (διαφορικο)
Κιβ. Ταχ/των 5 gears
Χρώμα grizio met. (ασημί μεταλλ.)
Ρεζερβουάρ 18
Βάρος 205
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά Lafranconi exhausts, 1000 cc, 40mm carbs
Κάρτα FIVA / κατηγορία No

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024