Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Moto Guzzi V50 III (1981)

SOLD!

EXCLUSIVE

Moto Guzzi V50 III

Γενικά

Όταν ο DeTomaso ανέλαβε τα ηνία της Moto Guzzi το 1973, έφερε μαζί του και τις απόψεις του για το πως πρέπει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο το εργοστάσιο. ‘Ετσι παρατηρώντας μια προσήλωση της παλιάς διοίκησης στη παραγωγή μεγάλων μόνο δικύλινδρων με ανεβασμένο κόστος παραγωγής, δίνει εντολή στο Lino Tonti, τον ικανώτατο αρχιμηχανικό της εταιρίας να παράγει μικρότερου κυβισμού δικύλινδρα για να καλύψει το κενό της αγοράς, δίνοντας έμφαση στη μείωση κόστους με εκμετάλλευση νέων μεθόδων και των αυτοματισμών του εργοστασίου της Innocenti που ανήκε επίσης στον όμιλο.

Έτσι προέκυψε το V50 το 1975 με μικρή δυνατότητα παραγωγής έως το 1979 και έκτοτε κανονική. Παρόλο το διαιρούμενο κάρτερ, την έδραση του ψαλιδιού κατ΄ευθείαν στο μπλόκ κινητήρα-κιβωτίου ταχυτήτων, το θάλαμο κάυσης τύπου heron και άλλα, το κόστος δεν ήταν τόσο χαμηλό ώστε να κτυπήσει τον εξ' Ανατολών ανταγωνισμό κι έτσι αν και πήρε θετικώτατες κριτικές για κράτημα, φρένα, χαμηλό βάρος, αξιοπιστία, δεν μπόρεσε να κάνει τα μεγέθη πωλήσεων που είχε βάλει σαν στόχο.
Σήμερα είναι μια από τις πιο εύχρηστες, διαχρονικές και οικονομικές επιλογές για την είσοδο στο κόσμο των κλασσικών Guzzi!

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Είναι μοντέλο 1981 με το πολύ ξεχωριστό χρώμα, το καφέ, το μοναδικό από το χρωματολόγιο του V50 III που ήταν αποκλειστικό για το συγκεκριμένο μοντελο. Τα κόκκινα, θαλασσί κλπ ήταν κοινά και σε άλλα Guzzi. Το συγκεκριμένο πέρασε από 2 ιδιοκτήτες φανατικούς της μάρκας, που το κράτησαν για πολλά χρόνια ο καθένας. Πάντα περιποιημένο και αξιόπιστο πέρασε στο σημερινό ιδιοκτήτη το 2004. Αυτός, άνθρωπος με μεράκι και γούστο το ανανέωσε και σαν επαγγελματίας του χώρου έδωσε έμφαση στην απαλή λειτουργία κινητήρα και περιφερειακών. Με σοβαρού κόστους παραγγελία ήρθαν από τη γενέτειρα τρόμπες φρένων, εξατμίσεις, διακόπτες, φλας, σέλα κλπ. Όταν τοποθετήθηκαν και έγινε και ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα, η μηχανή φάνηκε πως μπορεί να λειτουργει απροβλημάτιστα για τα επόμενα 30 χρόνια. Αυτό αποδείχθηκε στις βόλτες στις οποίες συμμετείχε με την ομώνυμη λέσχη όπου δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα ταξιδεύοντας με τις μουαγέν των υπόλοιπων που ήταν καινούργιες και μεγαλύτερου κυβισμού.

Ένα μικρό κόσμημα που συντηρήθηκε ανελλιπώς για 32 χρόνια και σήμερα μπορεί να παίξει άνετα όποιο ρόλο του ανατεθεί: εύκολια μετακίνησης στη πόλη, ταξίδια, βόλτες, αξιόλογη θέση σε συλλογή, ράλυ ή ότι άλλο έχει κάποιος στο νού του.

Έχει κανονικές κρατικές πινακίδες και εάν είναι επιθυμητό, (εάν κατατεθούν στην εφορία) βγάζει άμεσα κλασσικές πινακίδες με κλάση Α3 (ίσως και Α2) και κόστος 145 ευρω.

Τιμή €-

001
002
003
004
005
006


Moto Guzzi V50 III
Ετος Κατασκευης 1981
Εργοστάσιο αμαξωμα Moto Guzzi
Παρήχθησαν 8.889
Kινητήρας V 90 air cooled
Κυβισμός 500
Κύλινδροι 2
Ιπποδύναμη 45 DIN / 7500
Τροφοδοσία 2 carburators (Dellorto 28)
Φρένα 2x 260mm disks front-1x235 disk rear / integral braking
Μετάδοση Bevel drive (διαφορικο)
Κιβ. Ταχ/των 5 gears
Χρώμα Brown met. (καφέ)
Ρεζερβουάρ 16,5
Βάρος 152
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά
Κάρτα FIVA / κατηγορία No

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024