Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Moto Guzzi V50 III (1983)

SOLD!

EXCLUSIVE

Moto Guzzi V50 III for sale

Γενικά

Όταν ο DeTomaso ανέλαβε τα ηνία της Moto Guzzi το 1973, έφερε μαζί του και τις απόψεις του για το πως πρέπει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο το εργοστάσιο. ‘Ετσι παρατηρώντας μια προσήλωση της παλιάς διοίκησης στη παραγωγή μεγάλων μόνο δικύλινδρων με ανεβασμένο κόστος παραγωγής, δίνει εντολή στο Lino Tonti, τον ικανώτατο αρχιμηχανικό της εταιρίας να παράγει μικρότερου κυβισμού δικύλινδρα για να καλύψει το κενό της αγοράς, δίνοντας έμφαση στη μείωση κόστους με εκμετάλλευση νέων μεθόδων και των αυτοματισμών του εργοστασίου της Innocenti που ανήκε επίσης στον όμιλο.

Έτσι προέκυψε το V50 το 1975 με μικρή δυνατότητα παραγωγής έως το 1979 και έκτοτε κανονική. Παρόλο το διαιρούμενο κάρτερ, την έδραση του ψαλιδιού κατ΄ευθείαν στο μπλόκ κινητήρα-κιβωτίου ταχυτήτων, το θάλαμο κάυσης τύπου heron και άλλα, το κόστος δεν ήταν τόσο χαμηλό ώστε να κτυπήσει τον εξ' Ανατολών ανταγωνισμό κι έτσι αν και πήρε θετικώτατες κριτικές για κράτημα, φρένα, χαμηλό βάρος, αξιοπιστία, δεν μπόρεσε να κάνει τα μεγέθη πωλήσεων που είχε βάλει σαν στόχο. Το 1981 παρουσιάστηκε η έκδοση Monza, με εμφάνιση που παραπέμπει στα μεγαλύτερα Le Mans της εποχής.
Σήμερα είναι μια από τις πιο εύχρηστες, διαχρονικές και οικονομικές επιλογές για την είσοδο στο κόσμο των κλασσικών Guzzi!

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Είναι μοντέλο του 1982 και αποκτήθηκε τον περασμένο χειμώνα από στενό φίλο ο οποίος το είχε αγοράσει με πρόβλημα το 1993 με σκοπό να το επισκευάσει/ανανεώσει αλλά δεν το αποφάσιζε. Ετσι ζούσε πεταμένο μια στην αυλή του ενός φίλου μια στην αποθήκη του άλλου, εδώ και δεκαετίες. Είχε χρησιμέψει και σαν «δότης οργάνων» γιατί οι ελλέίψεις ήταν μεγάλες....
Σε πρώτη φάση συγκεντρώθηκαν όλα όσα έλειπαν με παραγγελίες και χρήση ανταλλακτικών από παλαιότερο στοκ. Καινούργιο ρεζερβουάρ, σέλα, κάγκελα, μπαταρία και καλομεταχειρισμένα αμορτισέρ πίσω, φυσίγγια εμπρός, 1 δαγκάνα, τρόμπες φρένων εμπρός-πίσω, μίζα, φώτα, όργανα, καρμπυρατέρ, φιτροκούτι, εισαγωγές, κούρμπες, τελικά, διακόπτες και γκάζι, πλεξούδες ηλεκτρικών αλλά και κύλινδρα και κυλινδροκεφαλές τα πιο σημαντικά μια και ήταν κολλημένο. Περιττό να μιλήσουμε για ντίζες, λάστιχα και λαστιχάκια, φίλτρα και όλα τα αναλώσιμα.
Σε μια προσπάθεια ελέγχου του κόστους μπήκαν οι μεταγενέστεροι διακόπτες οι οποίοι ήταν διαθέσιμοι και πιο αξιόπιστοι είναι η αλήθεια. Στη συνέχεια έγινε βαφή σκελετού και περιφερειακών και δέθηκε με προσοχή στη λεπτομέρεια, δυναμόκλειδο κλπ στις εργοστασιακές τιμές.
‘Οταν πρωτοδούλεψε μετά από δεκαετίες σε λήθαργο, η μικρή αλλά ελαφριά, ζωντανή και ευέλικτη V50, μας απέδειξε ότι η δουλειά που έγινε επί μήνες άξιζε το κόπο! Δουλεύει γραμμικά σε όλη τη κλίμακα στροφών, στρίβει, φρενάρει όπως πρέπει. Η μέτρηση συμπίεσης δίνει ψηλές τιμές, ίδιες στους 2 κυλίνδρους χωρις κατανάλωση λαδιού. Άλλο ένα κλασσικό Guzzi «σώθηκε» από την εγκατάλειψη και τελικά από την πρέσσα!
Έχει κανονικά χαρτιά και κρατικές πινακίδες. Δεκτός έλεγχος και δοκιμή.

Τιμή € -

Image00002
Image00003
Image000031
Image00005
Image000052
Image000055
Image000061
Image000072
Image000091
Image00012
L1180170 tn
L1180171 tn


Moto Guzzi V50 III
Ετος Κατασκευης 1983
Εργοστάσιο αμαξωμα Moto Guzzi
Παρήχθησαν 8.889
Kινητήρας V 90 air cooled
Κυβισμός 500
Κύλινδροι 2
Ιπποδύναμη 45 DIN / 7500
Τροφοδοσία 2 carburators (Dellorto 24)
Φρένα 2x 260mm disks front-1x235 disk rear / integral braking
Μετάδοση Bevel drive (διαφορικο)
Κιβ. Ταχ/των 5 gears
Χρώμα Red (κόκκινο)
Ρεζερβουάρ 16,5
Βάρος 152
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά
Κάρτα FIVA / κατηγορία Οχι

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024