Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Moto Guzzi V50 Monza (1981)

EXCLUSIVE

Πωλείται Moto Guzzi V50 Monza (1981)

SOLD!

Γενικά

Όταν ο DeTomaso ανέλαβε τα ηνία της Moto Guzzi το 1973, έφερε μαζί του και τις απόψεις του για το πως πρέπει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο το εργοστάσιο. ‘Ετσι παρατηρώντας μια προσήλωση της παλιάς διοίκησης στη παραγωγή μεγάλων μόνο δικύλινδρων με ανεβασμένο κόστος παραγωγής, δίνει εντολή στο Lino Tonti, τον ικανώτατο αρχιμηχανικό της εταιρίας να παράγει μικρότερου κυβισμού δικύλινδρα για να καλύψει το κενό της αγοράς, δίνοντας έμφαση στη μείωση κόστους με εκμετάλλευση νέων μεθόδων και των αυτοματισμών του εργοστασίου της Innocenti που ανήκε επίσης στον όμιλο.

Έτσι προέκυψε το V50 το 1975 με μικρή δυνατότητα παραγωγής έως το 1979 και έκτοτε κανονική. Παρόλο το διαιρούμενο κάρτερ, την έδραση του ψαλιδιού κατ΄ευθείαν στο μπλόκ κινητήρα-κιβωτίου ταχυτήτων, το θάλαμο κάυσης τύπου heron και άλλα, το κόστος δεν ήταν τόσο χαμηλό ώστε να κτυπήσει τον εξ' Ανατολών ανταγωνισμό κι έτσι αν και πήρε θετικώτατες κριτικές για κράτημα, φρένα, χαμηλό βάρος, αξιοπιστία, δεν μπόρεσε να κάνει τα μεγέθη πωλήσεων που είχε βάλει σαν στόχο. Το 1981 παρουσιάστηκε η έκδοση Monza, με εμφάνιση που παραπέμπει στα μεγαλύτερα Le Mans της εποχής.
Σήμερα είναι μια από τις πιο εύχρηστες, διαχρονικές και οικονομικές επιλογές για την είσοδο στο κόσμο των κλασσικών Guzzi!

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Είναι μοντέλο 1981, και ήρθε στην κατοχή του τωρινού ιδιοκτήτη με μια πολύ ιδιαίτερη πορεία: όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πήγε να το ετοιμάσει μετά από πολυετή ακινησία για να το δει ο τωρινός, ο συνδυασμός διαρροής βενζίνης και σπινθήρων από ρεύμα κατ'ευθείαν στη μίζα προκάλεσαν πυρκαγιά στο κεντρικό τμήμα της μηχανής, η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε όλη τη μηχανή.
Σε αυτήν την κατάσταση πλέον αγοράστηκε, και ξεκίνησε η ανακατασκευή του με το λύσιμο και την λεπτομερή καταγραφή των απαιτούμενων ανταλλακτικών και εργασιών. Αφού συγκεντρώθηκαν λίγους μήνες αργότερα, συνεχίστηκε με την εκ βάθρων ανανέωση, φροντίδα και αντικατάσταση (αμμοβολή, ηλεκτροστατική βαφή κτλ). Από την γκάμα της Guzzi για αυτό το μοντέλο επιλέχτηκε το μεταλλικό ασημί, ως πιο σπάνιο και εξίσου όμορφο με τα υπόλοιπα 2.

Με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, η μηχανή εντυπωσιάζει.
Έχει άψογη εμφάνιση και λειτουργία, και χαρίζει στον οδηγό της τα όλα τα προτερήματα αυτού του μοντέλου.
Επιπλέον, έχει το aftermarket εποχής μπροστινό της Marzocchi με τις αντίστοιχες πάνω και κάτω πλάκες.

Βγάζει άμεσα κλασσικές πινακίδες (κλάση Α3)

Τιμή *

*περιλαμβάνεται κόστος πιστοποίησης στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη και κλασσικές πινακίδες

1 As found engine
2 As found whole bike
3 Engine frame
4 Engine lower frame assembled
5 Engine whole frame assembled
6 half assembled left side
7 half assembled right side
8 final right side
9 final right side
A10 final 3 4
A11 instruments
A12 front fairing


Moto Guzzi V50 Monza
Ετος Κατασκευης 1981
Εργοστάσιο αμαξωμα Moto Guzzi
Παρήχθησαν 4.154
Kινητήρας V 90 air cooled
Κυβισμός 500
Κύλινδροι 2
Ιπποδύναμη 48 DIN / 7600
Τροφοδοσία 2 carburators (Dellorto 28)
Φρένα 2x 260mm disks front-1x235 disk rear / integral braking
Μετάδοση Bevel drive (διαφορικο)
Κιβ. Ταχ/των 5 gears
Χρώμα Silver met. (ασημί)
Ρεζερβουάρ 16
Βάρος 160
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά Μπροστινό Marzocchi (aftermarket εποχής)
Κάρτα FIVA / κατηγορία No

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024