Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Moto Guzzi V50 Monza (1982)

EXCLUSIVE

Πωλείται Moto Guzzi V50 Monza
Πωλείται Moto Guzzi V50 Monza

SOLD!

Γενικά

Όταν ο DeTomaso ανέλαβε τα ηνία της Moto Guzzi το 1973, έφερε μαζί του και τις απόψεις του για το πως πρέπει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο το εργοστάσιο. ‘Ετσι παρατηρώντας μια προσήλωση της παλιάς διοίκησης στη παραγωγή μεγάλων μόνο δικύλινδρων με ανεβασμένο κόστος παραγωγής, δίνει εντολή στο Lino Tonti, τον ικανώτατο αρχιμηχανικό της εταιρίας να παράγει μικρότερου κυβισμού δικύλινδρα για να καλύψει το κενό της αγοράς, δίνοντας έμφαση στη μείωση κόστους με εκμετάλλευση νέων μεθόδων και των αυτοματισμών του εργοστασίου της Innocenti που ανήκε επίσης στον όμιλο.

Έτσι προέκυψε το V50 το 1975 με μικρή δυνατότητα παραγωγής έως το 1979 και έκτοτε κανονική. Παρόλο το διαιρούμενο κάρτερ, την έδραση του ψαλιδιού κατ΄ευθείαν στο μπλόκ κινητήρα-κιβωτίου ταχυτήτων, το θάλαμο κάυσης τύπου heron και άλλα, το κόστος δεν ήταν τόσο χαμηλό ώστε να κτυπήσει τον εξ' Ανατολών ανταγωνισμό κι έτσι αν και πήρε θετικώτατες κριτικές για κράτημα, φρένα, χαμηλό βάρος, αξιοπιστία, δεν μπόρεσε να κάνει τα μεγέθη πωλήσεων που είχε βάλει σαν στόχο. Το 1981 παρουσιάστηκε η έκδοση Monza, με εμφάνιση που παραπέμπει στα μεγαλύτερα Le Mans της εποχής.
Σήμερα είναι μια από τις πιο εύχρηστες, διαχρονικές και οικονομικές επιλογές για την είσοδο στο κόσμο των κλασσικών Guzzi!

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Είναι μοντέλο 1982 και αποκτήθηκε στις αρχές του χρόνου από την Κέρκυρα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε διαλύσει τελείως πολλά χρόνια πριν με σκοπό να το ανανεώσει, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Έτσι έφτασε στα χέρια μας, μια πραγματική περίπτωση “basket case” !
Στη πραγματικότητα οι ελλείψεις ήταν λίγες αλλά όλα τα κομμάτια θέλανε πολλή δουλειά. Aντικαταστάθηκαν όλα τα ελαστικά μέρη όπως εισαγωγές, σωλήνες, μαρκούτσια, λάστιχα στήριξης κλπ, όλες οι ντίζες, έγινε λεπτομερής έλεγχος και ανανέωση της πλεξούδας και των άλλων ηλεκτρικών καθώς και των οργάνων και της κονσόλας λυχνιών. Ο κινητήρας, για ακόμα μια φορά ήταν έκπληξη. Όταν μετρήθηκε ήταν στα πάνω όρια συμπίεσης και όταν μετά από καιρό ήρθε η ώρα να γυρίσει πάλι αυτόνομα, πήρε εμπρός με τη δεύτερη προσπάθεια και κράτησε ρελαντί σε 3’!
Η πρώτη βόλτα δοκιμής ήταν επίσης ξεχωριστή γιατί δεν ηπήρξε ούτε μια παρατήρηση δυσλειτουργίας παρά μόνο η σωστή λειτουργία μοτέρ και περιφερειακών μονάδων. Φοράει after market τελικά με υπέροχο ήχο, πίσω αμορτισέρ KONI ρυθμιζόμενα και γέφυρα μπροστινού εποχής. Όλα τα άλλα είναι αυθεντικά. Δουλεύει άψογα και ο κινητήρας είναι με λίγα χιλιόμετρα.
Έχει κανονικά χαρτιά και πινακίδες και βέβαια μπορεί να βγάλει ιστορικές για χρήση σαν κλασσική μοτοσυκλέτα σε αντίστοιχες διοργανώσεις και ράλυ και επακόλουθα μείωση ετήσιου κόστους. Δεκτός έλεγχος και δοκιμή.

Τιμή €

00001 right view
00002 as found
00003 frame care
00004 on stand
00005 near finish
00006 painted parts
00007 left side
00008 back
00009 front
00010 intruments
00011 fork bridge
00012 engine


Moto Guzzi V50 Monza
Ετος Κατασκευης 1982
Εργοστάσιο αμαξωμα Moto Guzzi
Παρήχθησαν 4.154
Kινητήρας V 90 air cooled
Κυβισμός 500
Κύλινδροι 2
Ιπποδύναμη 48 DIN / 7600
Τροφοδοσία 2 carburators (Dellorto 28)
Φρένα 2x 260mm disks front-1x235 disk rear / integral braking
Μετάδοση Bevel drive (διαφορικο)
Κιβ. Ταχ/των 5 gears
Χρώμα Red (κόκκινο)
Ρεζερβουάρ 16
Βάρος 160
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά
Κάρτα FIVA / κατηγορία Οχι

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024