Automotoclassics Passionate for Classic Cars and Motorcycles in Greece. Buy and sell. Εξειδικευμένες υπηρεσίες αξιολόγησης - πώλησης - αναπαλαίωσης κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών
Όταν το κλασικό όχημα...
γίνεται πάθος
greek english

Πωλείται Moto Guzzi V50 Monza (B' 1983)

SOLD!

EXCLUSIVE

Πωλείται Moto Guzzi V50 Monza
Πωλείται Moto Guzzi V50 Monza

Γενικά

Όταν ο DeTomaso ανέλαβε τα ηνία της Moto Guzzi το 1973, έφερε μαζί του και τις απόψεις του για το πως πρέπει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο το εργοστάσιο. ‘Ετσι παρατηρώντας μια προσήλωση της παλιάς διοίκησης στη παραγωγή μεγάλων μόνο δικύλινδρων με ανεβασμένο κόστος παραγωγής, δίνει εντολή στο Lino Tonti, τον ικανώτατο αρχιμηχανικό της εταιρίας να παράγει μικρότερου κυβισμού δικύλινδρα για να καλύψει το κενό της αγοράς, δίνοντας έμφαση στη μείωση κόστους με εκμετάλλευση νέων μεθόδων και των αυτοματισμών του εργοστασίου της Innocenti που ανήκε επίσης στον όμιλο.

Έτσι προέκυψε το V50 το 1975 με μικρή δυνατότητα παραγωγής έως το 1979 και έκτοτε κανονική. Παρόλο το διαιρούμενο κάρτερ, την έδραση του ψαλιδιού κατ΄ευθείαν στο μπλόκ κινητήρα-κιβωτίου ταχυτήτων, το θάλαμο κάυσης τύπου heron και άλλα, το κόστος δεν ήταν τόσο χαμηλό ώστε να κτυπήσει τον εξ' Ανατολών ανταγωνισμό κι έτσι αν και πήρε θετικώτατες κριτικές για κράτημα, φρένα, χαμηλό βάρος, αξιοπιστία, δεν μπόρεσε να κάνει τα μεγέθη πωλήσεων που είχε βάλει σαν στόχο. Το 1981 παρουσιάστηκε η έκδοση Monza, με εμφάνιση που παραπέμπει στα μεγαλύτερα Le Mans της εποχής.
Σήμερα είναι μια από τις πιο εύχρηστες, διαχρονικές και οικονομικές επιλογές για την είσοδο στο κόσμο των κλασσικών Guzzi!

Λίγα λόγια για το συγκεκριμένο

Η ασημί Monza βρέθηκε τυχαία σε μάντρα παλιατζή στον Αγ. Στέφανο από γνωστό που έχει χόμπυ την ανακάλυψη και αποκατάσταση παλαιών ποδηλάτων. Το αγόρασε με σκοπό να το μετατρέψει σε café racer. Όταν είδαμε σε πόσο αυθεντική, πλήρη και περιποιημένη κατάσταση βρισκόταν το μικρό guzzi, προσπαθήσαμε να τον αποτρέψουμε από το αρχικό σχέδιο του και να τον πείσουμε να το φρεσκάρει και να το πιστοποιήσει σαν κλασσικό. Δυστυχώς ο φίλος χωρίς να ακούσει κανένα ξεκίνησε τη πλήρη διάλυση της μηχανής και τις αγορές ακριβών custom κοστουμιών από το εξωτερικό.

Ένα περίπου χρόνο μετά από προσπάθειες που δεν κατέληξαν πουθενά, ο φίλος αποφάσισε να το πουλήσει και πάλι, αυτή τη φορά σε τέλεια διάλυση και μπέρδεμα των εξαρτημάτων. Η «επιχείρηση διάσωσης» ξεκίνησε αμέσως, παρόλο που είχε γίνει 3 φορές δυσκολώτερη από πριν. Παρόλα αυτά η μηχανή, πριν ακινητοποιηθεί (σίγουρα σε στεγασμένο χώρο) πρέπει να ήταν καινούργια! Η πλεξούδα των ηλεκτρικών εύκαμπτη και χωρίς επεμβάσεις, τα κοστούμια άβαφα, κανένα τμήμα δεν είχε αντικατασταθεί, το φαίρινγκ και τα καπάκια γνήσια θερμοπλαστικά και αγρατζούνιστα, τα όργανα άψογα, το ρεζερβουάρ χωρίς λακούβα και άβαφο.

Τρείς μήνες μετά, το ασημί monza ξανακύλησε ευχαριστημένο για τη πρώτη του δοκιμή. Όπως ήταν αναμενόμενο, είχε αίσθηση καινούργιου. Σε αυτό συνετέλεσαν τα καινούργια ανταλλακτικα μεταξύ των οποίων τα Bitubo αμορτισέρ μπροστινού και το πανσπάνιο σετ αυθεντικών εξατμίσεων που περίμενε στις κούτες συσκευασίας με τον αητό για περίπου 30 χρόνια τα οποία φορέθηκαν. Βελούδινος ήχος σε τελείως αθόρυβο μοτέρ!

Είναι 100% αυθεντικό και έχει πιστοποίηση σαν κλασσικό. Κυκλοφορεί με πινακίδες ΕΟΦΙΛΠΑ.

Τιμή - euro

001 asfound
002 asfound
003 works
004 works
005 works
006 works
007 works
008 works
009 works
010 works
011 finished
012 finished
013 finished
014 finished
015 finished
016 finished


Moto Guzzi V50 Monza
Ετος Κατασκευης 1981
Εργοστάσιο αμαξωμα Moto Guzzi
Παρήχθησαν 4.154
Kινητήρας V 90 air cooled
Κυβισμός 500
Κύλινδροι 2
Ιπποδύναμη 48 DIN / 7600
Τροφοδοσία 2 carburators (Dellorto 28)
Φρένα 2x 260mm disks front-1x235 disk rear / integral braking
Μετάδοση Bevel drive (διαφορικο)
Κιβ. Ταχ/των 5 gears
Χρώμα Siver (ασημί)
Ρεζερβουάρ 16
Βάρος 160
Ιδιαίτερα χαρακτ/κά
Κάρτα FIVA / κατηγορία -

Με ενδιαφέρει η αγγελία

Επικοινωνήστε για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες.
** Συνήθως απαντάμε εντός της ίδιας ή της επόμενης εργάσιμης ημέρας. Αν η απάντηση αργήσει, παρακαλούμε ελέγξτε και στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία!

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.

Επικοινωνία

info[at]automotoclassics.com
Automotoclassics | Passionate for Classic Cars and Motorcycles
Designed by Promoweb © 2024